Työnhakijat

Työnhaku voi tuntua haastavalta, ja joihinkin työpaikkoihin tarvitaan pätevyyksiä, joita harva täyttää ja puolestaan osa työpaikkailmoituksista kerää niin paljon hakijoita, että mahdollisuudet työllistyä tuntuvat olemattomilta. Epätoivon hetkille muistutus; ihan tavallinen ihminen kyseisen työpaikan täyttänyt henkilökin on.

Joskus työpaikkaan sopivimman henkilön löytäminen ja valitseminen on myös rekrytoijalle hankalaa, jos hakijoilla on erilaiset vahvuudet tai puolestaan hyvin samanlainen tausta. Näissä tilanteissa pienilläkin asioilla voit parantaa mahdollisuuksiasi erottua ja löytää juuri sinulle sopivan työn. Kokosimme tähän parhaat vinkkimme työnhaun eri vaiheisiin!

Erottaudu eduksesi työnhakijana

  1. Selkeytä ansioluetteloa
    Ansioluettelon tärkein tehtävä on kuvata, millaista hakemaasi työtehtävään olennaista työkokemusta ja taitoja sinä jo valmiiksi omaat. Määrä ei siis ole parempi, kuin laatu. Pidä se selkeänä, helppolukuisena ja ajan tasalla. Ajanjakso milloin ja paikka missä kokemus tai koulutus on syntynyt, on tärkein tulla selkeäksi. Jokaisen kohdan alle on kuitenkin hyvä kuvailla, mitkä olivat päätyötehtäväsi tai erikoistumisalasi kyseisessä asiassa.
    Ei haittaa, jos ansioluettelo ei ole visuaalisesti täydellinen! Tärkeintä on, että siitä selviää, millaista työkokemusta ja/tai koulutustaustaa sinulla on. Ansioluettelon visuaalisuuden tärkeys korostuu silloin, jos hakemassasi työssä on tärkeää, että sinulla on esimerkiksi erilaisten visuaalisten ohjelmistojen käsittelytaitoa.
  2. Viilaa hakemus
    Muokkaa työhakemusta (tai avointa kommenttikenttää) hakemaasi työtehtävää varten. Korosta, miksi juuri sinä sopisit tehtävään ja mitä annettavaa sinulla on. Käytä selkeitä esimerkkejä siitä, mitä olet saavuttanut ja miten olet hyödyntänyt osaamistasi. Sinun on myös hyvä kertoa, miksi kiinnostuit juuri tästä työpaikasta.
  3. Ole aktiivinen
    Työpaikkoja täytetään nopeasti, joten seuraa säännöllisesti avoimia paikkoja ja laita hakemuksia matalalla kynnyksellä. Kerro miksi olet kiinnostunut juuri kyseisestä työpaikasta ja osoita kiinnostuksesi rekrytoijalle. Mikäli sinulle herää jokin kysymys sinua kiinnostavasta työpaikkailmoituksesta, kannattaa soittaa rekrytoinnista vastaavalle taholle ja osoittaa siten, että olet oikeasti kiinnostunut työpaikasta.
  4. Valmistaudu haastatteluun
    Tutustu yritykseen ja työtehtävän vaatimuksiin, johon olet hakenut. Se osoittaa kiinnostusta ja auttaa sinua vastaamaan haastattelukysymyksiin paremmin. Mieti etukäteen vastauksia yleisiin haastattelukysymyksiin ja varaudu kertomaan saavutuksistasi ja vahvuuksistasi. Voit esimerkiksi hyödyntää tekoälyä ja kertoa sille, millaista työpaikkaa olet hakemassa ja pyytää sitä esittämään sinulle siihen tehtävään soveltuvia haastattelukysymyksiä. Muista, että rekrytoija ei etsi kysymyksiin ”oikeita vastauksia” vaan hän pyrkii ainoastaan selvittämään, oletko sinä kyseiseen työhön sopiva ja vastaavasti, sopiiko kyseinen työ sinulle.

Miten voin hakea Wulff Worksiltä työtä?

Sivulla Työnhakijat- ja tekijät esittelimme prosessimme rekrytointiprosessin etenemisestä. Kaikki lähtee siis liikkeelle joko sopivan työpaikan hakemisesta, jotka löydät avoimet työpaikat -sivulta, tai mikäli sellaista ei tällä hetkellä ole sinulle tarjolla, voit myös jättää avoimen hakemuksen.

Usein kysytyt kysymykset

Työn etsiminen saattaa herättää monenlaisia tunteita ja erilaisia kysymyksiä. Keräsimme usein työnhakijoita mietityttäviä kysymyksiä ja vastasimme niihin, jotta sinun ei tarvitse jäädä mietteiden kanssa yksin! Jos nämä eivät vastaa sinua askarruttaviin asioihin, ota yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta tai ole suoraan yhteydessä toimihenkilöihimme, jonka tiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.

Tarvitsetko apua?

Jos emme vielä vastanneet sinua askarruttaviin asioihin, voit jättää oman kysymyksesi lomakkeella tai olla yhteydessä alueesi yhteyshenkilöihin.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun